Blog

Published on maart 2nd, 2014 | by De Swingers

0

Swinger dating site’s: B4dating versus SDC

In België hebben we in grote lijnen 2 grote dating site’s, B4dating en SDC ook wel Swinger Date Club genaamd. Elke site heeft zo zijn voor en nadelen, wij gaan de twee site’s eens vergelijken voor en nadelen afwegen zodat je een duidelijk beeld hebt van welke site voor jou het best is.

Eigenlijk zou men niet meer mogen spreken van dating site’s beide site’s zijn intussen meer dan dat geworden. beide site’s omvatten een community van swingers waar je contact kan houden met gelijkgestemden. En dat is dan ook meteen het grote verschil tussen beide site’s. Terwijl B4dating nog steeds eerder gericht is op daten gaat SDC meer naar een community. Daar waar B4dating een verdienstelijk poging doet een community te vormen is SDC ook werkelijk een community.

B4Dating

Hoofding B4 dating

B4dating is een Belgische dating site voor swingers die in handen is van Entersales BVBA in Brussel, verder is er weinig gekend van wie er achter de website zit. B4dating is al een aantal jaar actief en heeft naar eigen zeggen 84000 leden, hoewel we onze twijfels hebben of deze allemaal actief zijn is het wel de grootste site voor swingers in België. Op B4dating vind je trouwens een groot aantal Nederlanders en in kleinere mate andere nationaliteiten. B4dating slaagt er echter wel in de meeste nationaliteiten gescheiden te houden.

Opbouw website

De website is ingedeeld in verschillende tabs, de tab “Overzicht” waar je een soort van Facebook post of tweet kan plaatsen op een tijdlijn en waar andere leden van de site op “vind ik leuk” kunnen klikken of kunnen reageren. Nadeel hier is dat je niet kan zien wie er op “vind ik leuk” geklikt heeft. “Home” bevat een overzicht van aangepaste profielen. Je hebt je eigen “Account” tab waar je je profiel kan instellen en foto’s kan uploaden. Verder heb je nog Online, Chat, Mailbox, Dates en een speciale tab voor Clubs waar je een overzicht krijgt van de meeste Belgische clubs.

Je eigen profiel bestaat dan ook weer uit verschillende tabs. Info, met alle info over jezelf en foto’s van jezelf voor iedereen zichtbaar. Albums, waar je naar hartelust foto’s kan toevoegen al dan niet beschermd met een wachtwoord. Een tab Vrienden met al je vrienden vanop de site. De tab commentaar is de tab waar B4 zich in onderscheidt, in deze tab kan je verschillende icoontjes naar elkaar sturen. Zo kan je op een subtiele manier tonen aan een profiel dat er interesse is.

Door deze icoontjes kan B4 dating zich onderscheiden van SDC

Door deze icoontjes en de duidelijke opbouw in tabs kan B4 dating zich onderscheiden van SDC

 

Als laatste is er nog een tab voor je validaties. Aan de hand daarvan kan men oordelen wie je bent en uitmaken of je echt actief bent in de swingers wereld.

De website is zeer duidelijk en intuïtief opgebouwd. De interface voelt meteen vertrouwt aan en is zeer duidelijk. Dit is dan ook meteen het sterkste punt van B4dating. De website is weldoordacht en zit goed in elkaar ook de chat is een veel gebruikte functie en ook echt actief. De layout gaat wel al een tijdje mee en mag gerust een opfris beurt krijgen, die zou er aankomen volgens een ingewijde.

Actieve profielen

Wat wel zeker is de activiteit, op b4dating vind je de ganse dag door actieve profielen. Er is altijd wel iemand online, dat is trouwens makkelijk te checken door te klikken op een ‘online’ tab waar je meteen een overzicht krijgt van alle online profielen gerangschikt volgens afstand. B4dating heeft de laatse maanden duidelijk zijn best gedaan on slapende profielen te verwijderen of onzichtbaar te maken. Een punt dat vroeger wel kritiek oogste, B4 heeft daar duidelijk naar zijn leden geluisterd en niet actieve profielen verwijdert. Single mannen kunnen hier ook registreren, vaak zie je bij de nieuwe profielen single mannen verschijnen, de vraag is hier in welke mate het hier gaat om swingers en niet om mannen die komen om te “geilen” op profielen.

Gelukkig biedt B4 de mogelijkheid om mannen of nieuwe profielen te blokkeren. Nieuwe profielen kunnen geblokkeerd worden tot ze betalend lid worden, wat een zeker gevoel kan geven, enkel om te geilen op profielen ga je immers geen 72 euro per jaar betalen. Al bij al valt het dus goed mee met de single mannen op B4 en zijn de meeste mannen ook discreet te noemen. Een punt waar de administrators van B4 naar ons gevoel wel op toekijken.

We kunnen dus zeker stellen dat B4 zo goed als geen valse of inactieve profielen heeft. De inactieve profielen worden regelmatig verwijdert. De vraag blijft echter of die 84000 leden allemaal actieve leden zijn, dat durven we betwijfelen.

Gevonden worden

Op B4dating zijn er verschillende manieren om gevonden te worden er is de tijdlijn, de chat en de tab “Home” waar je de laatste aangepaste profielen kan zien. Verder kan je opgemerkt worden door een “Date” aan te maken, deze worden ook op de tijdlijn geplaatst en zo kan je dus ook opgemerkt worden.

Het absolute pluspunt van B4dating zijn de icoontjes die je naar elkaar kan sturen zoals we eerder al hebben beschreven kan je naar elkaar icoontjes sturen, op die manier weten profielen van elkaar dat er interesse is of juist niet. Het geeft je ook de mogelijkheid gevonden te worden.

Langs de andere kant is de zoek functie teveel weggestoken en wordt de tab home met “aangepaste” profielen teveel misbruikt. Veel gebruikers doen zogezegd een aanpassing van hun profiel om zo op de home tab zichtbaar te zijn en bezoekers te lokken. Naar onze mening zou men beter de home tab gebruiken om online of actieve profielen te tonen in plaats van de niet echt aangepaste profielen.

Community

Zoals we reeds gezegd hebben heeft B4 een redelijk actieve gemeenschap, echter heeft B4 een groot nadeel, het is nogal individueel gericht. Op de tijdlijn en de chat na is er niets die de community bind met elkaar. En dan nog, de tijdlijn is niet echt actief, er is weinig interactie op de tijdlijn en van “vind ik leuks” kan je niet zien wie het juist leuk vind, dus weinig gebruikt. Bovendien blinken de mensen achter B4dating uit in afwezigheid. Op geen enkel ogenblik is er spake van of mogelijkheid tot communiceren met de organisatie. De enige manier is via email zowel intern als extern.

Op geen enkel moment hoor je iemand van de organisatie met een update van de site, op sociale media blinkt men ook uit in afwezigheid en elke poging om actief te zijn op sociale media middels B4 dating wordt in de kiem gesmoord door de organisatie, zo is er een B4 dating fan pagina maar die is na enkele maanden afgevoerd. Updates over aanpassingen aan de interface van B4dating zijn er nauwelijks, leuke mededelingen worden nooit gedaan, geen wedstrijden, geen blog, niets.

Het is dus jammer om zien dat de mensen achter B4dating geen gebruik maken van de immense community die ze hebben. Men lijkt wel schrik te hebben van zijn eigen publiek of van enige vorm van commentaar of feedback. Helemaal eigenaardig wordt het als je opzoek gaat naar de algemene voorwaarden van de site. Die zijn er niet, althans niet online volgens een mailtje die we mochten ontvangen.

Te vertrouwen?

Op een dating site, en al zeker op een voor swingers, plaats je een pak vertrouwelijke informatie. We deden een klein onderzoek naat de betrouwbaarheid van B4dating, en het was niet simpel om aan informatie te komen. Het bedrijf achter B4dating is Entersales BVBA. Waar we verder geen info over vonden op het net. Algemene voorwaarden zijn er niet, althans niet online volgens de “admin” die ons mailde. Verder geen namen van verantwoordelijken en geen openheid naar de top toe. Zoals reeds gezegd kan men enkel mailen met de admins, en is het niet geweten wie ze juist zijn.

Echt veel vertrouwen geeft dit niet. En naar ons gevoel is dat wat jammer. Gelukkig heeft B4dating door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd. Het is maar te hopen dat deze reputatie ongeschonden blijft.

Prijzen

De prijzen bij B4dating zijn:

30 € voor 3 maand.
42 € voro 6 maand.
72 € voor 1 jaar.

Inschrijven kan hier: http://www.b4dating.com/

SDC

Hoofding SDC

Swinger Date Club is een internationale site voor swingers. SDC vind zijn oorsprong in de USA. Dit geeft dus al aan dat je op SDC veel internationale profielen vindt. Ondanks zijn internationaal karakter slaagt SDC er toch in een Belgisch Nederlandse community op de been te brengen.

Opbouw website

SDC maakt ook gebruik van tabs net als B4dating. SDC is alleen veel minder en logisch opgebouwd dan B4dating, en zo komen we direct bij het grootste minpunt van SDC. De site is niet intuïtief en behoorlijk ingewikkeld opgebouwd. De site vraagt een zekere gewenning, iets wat we bij B4dating niet nodig hadden. Wanneer  je inlogt op SDC krijg je meteen een overvloed van tabs te zien.

Het beginscherm is opgebouwd in verschillende widgets zoals: profielen in “spotlights”, een ideeënbus, jouw persoonlijke widget, reizen, wie heeft jou het laatst bezocht, wedstrijden, enz… . Al meteen kunnen we hier dus het grote onderscheidt maken in beide site’s. SDC geeft bij het inloggen meteen aan dat je lid bent van een community, een groep gelijkgestemden. SDC begrijpt als geen ander dat je deze met elkaar moet verbinden om zo optimaal resultaat te krijgen en dialoog onder de leden moet creëren.

Bij SDC stuur je dus geen icoontjes naar elkaar, je moet actief deelnemen binnen de gemeenschap om gevonden te worden. Zo heeft SDC een sectie “Blogs” waar je kan deelnemen aan discussies, die meestal ook interessant zijn trouwens, en je kan zo door je mening te geven gevonden worden. Er zijn ook groepen binnen SDC, zo vind je nog meer gelijkgestemden, groepen kunnen gaan over een bepaalde fetish of over je geaardheid (biseksualiteit).

Profiel beschrijving van SDC

Het profiel op SDC is zeer uitgebreid

Heel goed doordacht dus van SDC om groepen en mensen zo met elkaar te verbinden. Terwijl B4dating zeer (te) individueel gericht is, is SDC dan weer teveel gericht op groepen. Dat is dan weer jammer, het is moeilijk om direct 1 op 1 subtiel contact te leggen. Je kan enkel stootjes geven aan elkaar om aan te voelen of er enige interesse is. Verder is er ook een chat maar die is jammer genoeg bij de Belgen en Nederlanders minder in gebruik.

Je eigen profiel is dan weer zeer uitgebreid, je kan naar hartelust foto’s toevoegen en je persoonlijk profiel is zeer uitgebreid, van beharing tot geaardheid en sterreteken, alles passeert de revue.

Actieve profielen

Aangezien SDC een internationale site is is er dus absoluut geen probleem qua activiteit. Er zijn zeker voldoende Belgisch of Nederlandse profielen aanwezig. Echter zijn er toch enkele minpuntjes

Zo zijn er verschillende profielen zonder afbeeldingen, en zijn er heel wat single mannen. Gelukkig kan men deze allemaal blokkeren maar hun grote aantal doet wel vragen rijzen. Slapende profielen zijn goed verborgen en zorgen dus niet voor problemen.

Een ander nadeel is dat je vaak op profielen botst uit andere landen, je moet dus wel even goed zoeken om landgenoten te vinden. B4dating slaagt er dus beter in om buitenlanders gescheiden te houden.

Gevonden worden

Het knelpuntje van SDC. Je moet echt héél actief zijn om gevonden te worden, best is reageren op blogs, deelnemen aan groepen en actief opzoek gaan. SDC heeft dan weer een afzonderlijke “zoek” tab met uitgebreide zoekopties. De parencubs zijn ook minder vertegenwoordigd dan op B4dating het is dus ook minder goed te zien wie er juist naar welke activiteit gaat.

Dit maakt allemaal samen dat SDC soms wat te ingewikkeld is om gevonden te worden. Het absolute pluspunt van B4, koppels vinden en contact leggen, is dus het grote nadeel van SDC. Tenzij je dagelijks voldoende tijd hebt om actief te gaan zoeken en deel te nemen aan de community.

Community

SDC beschikt over de tools om een zeer goede community uit te bouwen, die blogs en groepen zijn absolute pluspunten. Bovendien is SDC aanwezig op sociale media (zelfs in het Nederlands!).

De organisatie is vlot te bereiken door diverse kanalen, zowel intern als extern, er is zelf een telefoonnummer beschikbaar. De organisatie zelf laat regelmatig van zich horen door wedstrijden te organiseren en doormiddel van sociale media. SDC beschikt zelfs over een blog die los staat van de dating site met info voor nieuwkomers en nieuws uit de swingerswereld. Zeer slim gezien dus van SDC. Iets wat met bij B4dating duidelijk vergeet, dit is qua marketing een zeer slimme zet van SDC. Nieuwkomers moeten immers aan info komen en zo een blog is de uitgelezen kans om nieuwkomers voor je te winnen! Ook als SDC lid heb je hier dus iets aan.

SDC organiseert verder ook reizen voor swingers. B4dating zou hier ook mee bezig zijn, vraag is echter of dit wel een succes kan worden gezien hun geslotenheid en vrees voor communicatie.

Te vertrouwen?

Privacy, er is enorm veel op te doen. Vraag is natuurlijk in hoever je kan spreken van privacy op het internet. SDC heeft duidelijk geleerd uit zijn fouten in het verleden. Zo kon men vroeger gewoon foto’s opslaan van de site, dit is nu minder eenvoudig. SDC heeft duidelijk richtlijnen en een Policy, iets wat we missen bij B4dating. Het bedrijf zelf doet er alles aan om bereikbaar te zijn. B4, leer hier uit!

Prijzen

De prijzen bij SDC zijn:

19,95€ voor 1 maand
39,95€ voor 3 maand.
66,95€ voor 6 maand.
99,96€ voor 1 jaar.

Inschrijven kan hier: http://www.sdc.com

Beide site’s onderscheiden zich zeer fel van elkaar. Het is dus echt een kwestie van persoonlijke voorkeuren om te beslissen welke echt geschikt is voor jou/jullie. Bij B4dating moet je echt zijn voor het gebuiksgemak en de grote Belgisch – Nederlandse community. De grote clubs zijn er vertegenwoordigd en je kan makkelijk samen afspreken om naar een party te gaan. Nadeel aan B4dating is dan weer de geslotenheid en het gebrek aan transparantie, B4dating maakt geen gebruik van de gemeenschap die ze hebben en daardoor zeer individueel gericht. Ondanks de chat en de tijdlijn die ze hebben is zeer moeilijk om als groep samen initiatieven te nemen of er een fijne boel van te maken. Vreemd eigenlijk voor een site die net het libertijnse zou moeten uitstralen.

SDC daarentegen heeft het wel begrepen, je kan makkelijk samenhokken met gelijkgestemden en van gedachten wisselen. SDC wil ook de gemeenschap die ze hebben vertegenwoordigen door de blog die ze hebben en de sociale media waar ze op aanwezig zijn. Langs de andere kant mist SDC dan weer de mogelijkheid om makkelijk contact te leggen met andere koppels. Het is net alsof je in een grote stad loopt waar je plots iemand zou gaan aanspreken zonder aan te voelen of die wel een gesprek wenst. Bovendien is de website van SDC niet voldoende overzichtelijk.

Prijzen

De prijs zal alles bepalend zijn dus. Hier scoort B4dating dan weer. B4 is beduidend goedkoper dan SDC, maar je krijgt er ook véél minder voor terug. SDC biedt zoveel meer dan B4, logisch ook, ze zijn veel groter en kunnen veel meer aanbieden zoals reizen bijvoorbeeld. B4 gaat zich hier ook aan wagen, al hebben we onze twijfels of dit wel kan lukken door hun uiterst gesloten houding.

Ondanks alles besluiten we door toch onze voorkeur uit te drukken voor b4dating, we hopen dat ze in de toekomst hun marketingstrategie gaan omgooien, want huidig hun huidige strategie doet ons zeer denken aan het internet van voor de komst van sociale media. Gesloten en schuw voor feedback en interactie. SDC aan de andere kant moet iets doen aan hun layout en gebruiksgemak. De ideale datingsite zou eigenlijk een combinatie van beide moeten zijn.

Voor je beslist kan je ze beide een maand uitproberen via onderstaande links.

B4Dating

SDC

Swinger Datingsite

Tags: , , , , ,


About the Author

Wij zijn een jong koppel Swingers, of toch een koppel die er een zoektocht naar doet. Stap voor stap ontdekken we deze wereld stap voor stap verleggen we onze grenzen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑