Blog

Published on december 21st, 2014 | by De Swingers

0

Dit was 2014, een terugblik op een spannend swingersjaar

Het einde van het jaar nadert, van overal komen er jaaroverzichten naar je hoofd geslingerd en met verwondering blik je terug op een jaar waarvan je telkens opnieuw denkt, oh was dat dit jaar? Ow dat was ik helemaal vergeten. En elk jaar opnieuw beginnen de jaaroverzichten met 2014 was een bewogen jaar net alsof er een jaar zou zijn waarin we stil zouden staan. Ook wij blikken even terug, dit was 2014 voor ons…

2014 was een bewogen jaar, al van in het begin voelden we dat het een jaar als geen ander zou worden. Het begon al op oudejaarsavond van 2013. Die nacht en in een licht dronken bui verklapten we ons geheim leventje aan onze beste vrienden. Voor het eerst vertelden we aan iemand binnen onze kennissenkring wat we soms deden. We vertelden er echter niet bij dat we er een blog op na hielden. Het bleek achteraf een cruciaal moment, misschien wel de grootste vergissing die we dit jaar gemaakt hebben. Vertellen aan iemand waarvan je eigenlijk weet dat ze nogal conservatief ingesteld zijn dat je parenclubs bezoekt.

Een week later besloten we naar Acanthus te gaan, het was de eerste week van januari en er was die avond niet veel volk, we hadden een fijne avond maar ietwat alleen, eenzaam en er was geen uitdaging. We vroegen ons af of we niet eens een andere club zouden bezoeken de volgende keer dat we zouden uitgaan. Uiteindelijk is er niets van in huis gekomen, het jaar bleek spannend genoeg te gaan worden zonder naar een andere club te gaan :-).

En toen brak maart 2014 aan, we krijgen mail van een zekere Marijke, journaliste bij Story en ze wenst een interview met ons. Wij, gewone mensen die af en toe eens een parenclub bezoeken en er een blogje op nahouden worden gevraagd voor een interview. Als kers op de taart verteld een vriendin van ons doodleuk dat ze er ook een geheimpje op nahoud. De verwondering was groot, zeer groot. Zonder het te weten hadden we een bevriend koppel die min of meer dezelfde fantasieën had. Ons plezier kon niet op, al beseften we zeer snel dat we moesten opletten.

De grote ommekeer

Onze vrienden aan wie we verteld hadden dat we swingers waren hadden onze blog ontdekt. We wisten dat ze nogal conservatief waren en beseften heel goed dat ze het moeilijk zouden hebben om alles te plaatsen. Ondanks onze vrees bleek dat ze alles konden plaatsen, althans dat dachten we toch. Niet veel later hadden we een nacht die compleet uit de hand liep. Een avondje plezier maken liep uit in een stoeipartij waar we nog steeds moeten om lachen. We zijn die avond wel een nieuwe weg ingeslagen.

Het ganse verhaal rond S en S het bevriende koppel met wie we de stomende nacht beleefde heeft ons een duw in de rug gegeven die we nodig hadden. We zijn in die periode een geheel nieuwe weg ingeslaan. We hebben nieuwe mensen leren kennen door hen, we houden er vriendschappen aan over die we met hart en ziel koesteren. Haar biseksualiteit en haar openheid naar ons toe daarover heeft ook onze ogen geopend. Alleen hebben we er een heel dure prijs moeten voor betalen.

In diezelfde periode probeerden we ook onze contacten te onderhouden met het andere meer conservatieve koppel. Dat mislukte echter, het begon al door opmerkingen bij simpele afspraken om langs te komen “Ja maar wij houden onze kleren aan he, wij swingen nie”. Al was die opmerking al lachend gegeven, het kwam kwetsend en tekenend over, we kregen meteen de stempel opgedrukt dat iedereen die hier langskomt de kleren moet uitdoen en swingen maar. We lieten de opmerking aan ons voorbij gaan. Ondanks verwoede pogingen om eens af te spreken lukte het ons niet door de beide drukke agenda’s. Uiteindelijk sprong de vriendschap, verwijten vlogen heen en weer in de zomer van 2014 sprong een vriendschap van meer dan 15 jaar. Uit jaloezie, al zal dat nooit toegegeven worden. De les was duidelijk, swingen is niet voor niets een taboe, sommige mensen kunnen het emotioneel niet plaatsen en begrijpen niet dat vriendschap voor een swinger los staat van wat zijn seksuele gedachten zijn. Niet elke vriend is een lust object en een vriend die wel swingt is niet beter dan een vriend die niet swingt.

In elk geval zijn we van mening dat het een breuk was die er moest komen, onze visies waren zo verschillend van elkaar en de onmogelijkheid om het te plaatsen leidde ertoe dat een breuk in onze vriendschap onvermijdelijk was. De breuk was zowat het meest markante feit voor ons in 2014, toch wat het swingen betreft natuurlijk.

Biseksualiteit 

Een tweede grote verandering kwam er door vrienden die we leerden kennen via S en S. Van in het begin dat we het verhaal hoorden van wat S en S deden met hun vrienden vertelde men ons dat hij biseksueel was. Tot dan wist alleen mijn vrouw van mijn eigen biseksualiteit, van mijn 17de af wist ik al voor mezelf dat ik me seksueel aangetrokken voelde tot mannen. Echter werd ik enkel verliefd op vrouwen, een zeer verwarrend gevoel, ook opgewonden raken door seks met hetzelfde geslacht en tegelijk enkel verliefd worden op vrouwen. Lang had ik problemen om het te plaatsen en vertelde ik aan niemand wat ik voelde.

De kennismaking met een andere man, die net als ik biseksueel is veranderde echter alles. Ik ging mijn bi zijn anders bekijken, ik ging ze aanvaarden. Mijn vrouw daarentegen leerde dat ze niet te snel mocht gaan. Ze ontdekte dat vrouwen haar konden opwinden maar dat niet elke fantasie ook zomaar werkelijkheid is. Er is een hemelsbreed verschil tussen fantasie en werkelijkheid.

En het swingen zelf?

Het swingen zelf was eigenlijk zeer rustig dit jaar. Een paar keer Acanthus bezocht, ons avondje met S en S en dan hadden we nog onze trio met M. We hebben besloten 2014 af te sluiten zoals we die zijn begonnen, in Acanthus. Het was voor ons ondanks alles een schitterend jaar, een jaar die bevestigd heeft dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Een jaar waar we fantastische mensen hebben leren kennen en beter hebben leren kennen. Een jaar waarin we meer dan ooit hebben genoten van het leven.  En een jaar waar we op het einde oude bekenden in het swingerswereldje terug hebben ontmoet.

Voor ons staat het vast in 2015 gaan we nog meer genieten van het leven! Wij wensen ook onze talrijke volgers te bedanken. Wekelijks krijgen we mailtjes toegestuurd met vragen, reacties en zelfs woorden van dank. Het doet ons enorm veel plezier deze te ontvangen en antwoorden steeds zo snel mogelijk.

Aan iedereen een vrolijk kerstfeest gewenst en tot snel met wie weet een nieuw spannend avontuur.

Swinger Datingsite

Tags: , , ,


About the Author

Wij zijn een koppel swingers, of toch een koppel die er een zoektocht naar doet. Stap voor stap ontdekken we deze wereld stap voor stap verleggen we onze grenzen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑