Ons verhaal: Van hoogtepunt naar dieptepunt

Swinger Datingsite

Ergens in 2014 dachten we echt een nieuwe levensstijl te hebben aangenomen. We waren omringd met mensen die net zoals ons even open over seksualiteit dachten als wij. Enkele jaren gin het goed, maar dan kwam er een diep dal aan. Eentje die we niet zagen aankomen.

We zaten op een scharnier moment in 2014. Bij het schrijven van dit hoofdstuk is het al 2020, 6 jaar… Die 6 jaar zijn onbeschrijfelijk geweest. Net zoals bij vele mensen is er bij ons ook veel gebeurd. Een 3de kindje, de aanslagen van 22/03/2016 die ik van héél dicht heb meegemaakt en het overlijden van een nauw familielid. Het leven zoals het is zeg maar.

Op het gebied van swingen was het een even woelige periode. De periode van 2014 tot 2016 was tot nu toe een absoluut hoogtepunt. Leuke bezoekjes aan AC, trio’s en in die periode ook een vriendenkring waar zonder blikken of blozen over seksualiteit kon gepraat worden. We hadden uiteraard ook vrienden met wie we minder over seksualiteit konden praten, dat waren daarom geen minder goede vrienden. Laat dat duidelijk zijn.

Wat ik dacht dat een scharnier moment zou worden, draaide helemaal anders uit. In 2017 werd duidelijk dat de vrienden waar we zoveel plezier mee hadden heel andere motieven hadden. Van vriendschap bleek achteraf gezien geen sprake te zijn geweest. Het leek allemaal schijn te zijn geweest uit eigen belang. Niet meer en niet minder. We hadden het eigenlijk allemaal moeten weten. Van bij het begin, dit was misschien te mooi om waar te zijn?

De deur dicht, niet door ons, maar voor ons

Begin 2017 veranderde alles heel plots. De zogezegde vriendschap bleek 1 grote schijn te zijn. Je zet je jaren in voor vrienden, dag en nacht bijna en plots doet men de deur dicht. Gedaan, de VZW waar we samen aan werkten was van hen en niet van jou, jij vliegt er uit zonder reden. Uren, dagen, weken en maanden werk als grof vuil buitengezet. Een klap, een zware klap. Mentaal de grond ingeboord, in 2 minuten tijd. Voor wat? Voor geld, pure zakkenvullerij. Niet veel later gingen ze op de loonlijst gaan staan van de VZW en alles werd duidelijk. Mijn rol als bestuurslid werd ingevuld door familieleden, de geldkraan kon opengezet worden.

Nu goed, men doet ermee wat men wil. Intussen zaten ik en mijn vrouw met een wrang gevoel, misbruikt langs alle kanten. Want als de vriendin een carrière heeft kunnen opbouwen is het wel dankzij mijn vrouw geweest die vaak op de kinderen lette. Als hun zaak werd overgenomen was het ook dankzij ons, want we hadden een overnemer gevonden. Beiden zaten we dus echt in zak en as. Alles doen voor iemand, uit vriendschap en dan gewoon koeltjes alles opgeven wat je opgebouwd hebt.

Je had het moeten zien aankomen

Als we aan andere vrienden en kennissen het verhaal vertellen dan horen we telkens dezelfde zin. Dit had je toch moeten zien aankomen? Ja eigenlijk wel, van mijlenver. We zijn gewoon verschrikkelijk naïef geweest. Iemand die je zo goed als alle dagen, grappend, “lul” noemt kan je toch onmogelijk serieus nemen. Zei me iemand. En hij had overschot van gelijk. Geen respect was er, onze ogen gingen dus veel te laat open. Misbruik van onze goedheid zoals ze dat dan zeggen.

Dan hoor je nog andere mensen zeggen, maar komaan, ze straalt het toch ook uit. Het moet allemaal om haar draaien. En ja je gelooft dit niet in het begin. Maar tja, als anderen het zeggen zal het inderdaad wel zo zijn. Veel te laat gingen onze ogen open.

Vriendschap en swingen

Wie vaak op datingsite voor swingers vertoeft zal het vaak lezen in een profiel. We zijn in de eerste plaats opzoek naar een leuke vriendschap waarbij een tikkeltje meer mogelijk is. Begrijpelijk ook, je geeft jezelf letterlijk volledig bloot, ook al ben je swinger, het liefste van al creëer je daarnaast ook een band. De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat zo een band zeer leuk kan zijn. Maar als die breekt dan doet dit pijn.

Voor ons was de schade zo groot dat we niemand meer konden vertrouwen. Het vertrouwen was weg, we wilden en zouden ons nooit meer binden op een dergelijke manier aan iemand. Het zorgde er dus voor dat we de 3 jaar na de breuk een pauze inlaste.

De toekomst

Genoeg over het verleden op naar de toekomst. Wat deze ons zal brengen? Daar hebben we uiteraard geen idee van. Wat we wel weten is dat er onlangs iemand in ons leven kwam die ons swingersleven nieuw leven heeft ingeblazen. 1 berichtje, 1 zinnetje: “Hoi dorpsgenoten.” Meer was er niet nodig. Een toffe madam, een aangename vrouw met een van de mooiste glimlachen die we ooit hebben gezien. Sarah kwam plots voorbij gedwarreld als een vlinder.

Misschien wordt het ook niets met Sarah, dat is niet erg, we hopen wel op zijn minst op een mooie vriendschap. Time will tell

Minds are like parachutes, they only function when open

Indien je wil weten wat er nog allemaal verder gebeurd kan je onze blog er op nalezen of volgen. Je kan ons volgen op Twitter en Facebook, zo blijf je op de hoogte van leuke nieuwtjes en van onze avonturen.