Biseksualiteit en swingers

0

De fantasie van vele mannen, twee vrouwen die samen onder de lakens kruipen of een extra vrouw in het liefdesspel die biseksueel is. Maar biseksualiteit is meer dan dat, het zijn ook emoties en een zoektocht naar het onbekende, seks met hetzelfde geslacht.

De meeste profielen op dating sites voor swingers en de meeste koppels die swingen zullen zeggen of vermelden dat de vrouwelijke helft biseksueel is. Het was de eerste vraag die ik me stelde toen we het swingerswereldje leerden kennen. Zijn al die vrouwen echt biseksueel? En het lijkt wel zo, 80% van de profielen op datingsites zullen vermelden dat hun vrouw biseksueel is. Toch kan ik mij van de indruk niet ontdoen dat er een verschil is binnen die groep vrouwen. Vrouwen die ECHT bi zijn (vrouwen die echt uit overtuiging zowel seks wensen met mannen en vrouwen), en vrouwen die niet echt overtuigd zijn maar contacten met het eigen geslacht niet schuwen.

Het vreemde aan het ganse bi verhaal is dat contacten binnen het eigen mannelijk geslacht ook bij swingers nog steeds een enorm taboe is. Over het algemeen denk ik wel dat er minder mannen biseksueel zijn dan dat het het geval is bij vrouwen. Tegelijk is het zo  dat mannelijke biseksualiteit minder aanvaard wordt door zowel mannen als vrouwen zowel binnen de swingerswereld als daarbuiten. Biseksualiteit bij mannen is dus nog een groot taboe zelfs in de libertijnse wereld.

Bi-curieus

Vaak is er ook sprake van “bi-curieus” zijn,  een term die men geeft aan mensen die biseksualiteit willen ontdekken of er over fantaseren. Meestal is er dan ook nog geen echt contact  geweest met het eigen geslacht.

In ons geval kunnen we spreken van bi-curieusheid van mijn vrouw. Zij heeft een bi-nieuwsgierigheid ontwikkeld tijdens onze zoektocht in het swingerswereldje. Ze fantaseerde wel eens over vrouwen en kwam er zelfs eens op klaar. Het is bij een eenmalige poging gebleven maar de bi-nieuwsgierigheid is gebleven.

Mijn eigen Biseksualiteit

Bij mezelf de man ligt het verhaal anders, en ik besef zelf maar al te goed dat enkele bekenden die deze site lezen even zullen slikken. Maar we hebben deze site gemaakt om taboe’s te doorbreken en mensen in hun eigen zoektocht te helpen. Ikzelf heb al sinds ongeveer mijn 17de fantasieën over mannen. Sinds mijn 20ste had ik contacten, al waren het geen echte contacten maar eerder via webcam’s.

Die contacten gingen door tijdens onze huidige relatie en mijn vrouw was op de hoogte van de contacten die ik toen soms had. De cam sessies hield ik in het begin verborgen maar op een dag kwam mijn vrouw er op uit door op een log bestand te botsen van MSN Messenger die op mijn computer stond. Het hoeft niet gezegd dat ze totaal in shock was van wat ze las. Ik sprak er honderduit over de fantasieën die ik had en hoe ik me inhield om echt mannen op te zoeken omdat ik zoveel hield van mijn vrouw en mijn relatie niet in gevaar wou brengen. Nadat ze dat had gelezen vreesde ik voor het ergste.

Maar onze relatie bleek sterk en af en toe mocht ik nog eens cammen en af en toe spraken we er over. Gaandeweg rolden we in het swingerswereldje en heeft mijn vrouw mijn biseksualiteit aanvaard. Ook zij had er zeer veel moeite mee, iets wat ik zeker kan begrijpen. Haar angst was groot dat ik ooit voor een man “gevoel” zou kunnen krijgen, maar dat is het niet, nooit nooit zou ik op gelijk welke man kunnen verliefd worden. Laat staan er een relatie mee te hebben nu niet en later ook niet. Ja enkel de fantasie en het verlangen is er om seks te hebben met een man.

Zelfaanvaarding

Voor mezelf duurde het ook heel lang om de biseksualiteit te aanvaarden. Zelfs tot over enkele maanden zou ik steevast neen gezegd hebben op de vraag of ik bi zou zijn. Mijn vrouw heeft hier een grote rol in gespeeld om het te aanvaarden, met aanvaarden is er immers niet mis en het maakt het ook voor jezelf een stuk makkelijker. Bi zijn als man is niet eenvoudig, zowel sociaal emotioneel als binnen je relatie, niet voor de partner en niet voor hij of zij die bi is. Ik denk dat het voor vrouwen iets anders is aangezien biseksualiteit bij vrouwen mij meer aanvaard lijkt.

Tot slot, bekijk biseksuelen ook niet als mensen die niet kunnen kiezen, nee, we zijn mensen met een verlangen en veel liefde ;-).

 

Swinger Datingsite
Delen >

Over auteur

Wij zijn een koppel swingers, of toch een koppel die er een zoektocht naar doet. Stap voor stap ontdekken we deze wereld stap voor stap verleggen we onze grenzen.

Laat weten wat jij vindt

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.