Swingen en jaloezie? Regelmatig krijgen we wel eens de vraag voorgeschoteld. Zijn jullie dan nooit jaloers? Kan je vrouw er mee om dat je een andere vrouw ook aantrekkelijk vindt? Is je man dan nooit jaloers als je naar andere mannen kijkt? Swingen en jaloezie, hoe ga je er mee om?

Onlangs zat ik met een vriend van ons in de auto. Het is een vriend die ik al ken van toen we in de lagere school zaten. Hij weet min of meer af van onze interesse in swingen. Tijdens een gesprek kwam de vraag, is je vrouw dan nooit jaloers als ze je bezig ziet met een andere vrouw? En jij vind je dat dan niet erg dat een andere man haar kan opwinden?

Natuurlijk is er af en toe sprake van jaloezie. Maar goed ook, want het betekent tenslotte dat je de persoon waarover het gaat graag hebt. Het gaat hem eerder over hoe je omgaat met die jaloezie. Kan je het plaatsen? En hoe uit zich die jaloezie dan. Het is ook belangrijk het te durven zeggen dat je jaloers bent. Zoals steeds bij swingen is communicatie de sleutel.

Swingen en jaloezie

Iedereen kent het gevoel wel van jaloezie. Een moment van verbijstering, vragen die flitsen in je hoofd de focus op wat er zich afspeelt. En dan komt meestal de reactie. Hoe ga je ermee om? Swingen vraagt natuurlijk enige verdraagzaamheid. Je moet vooral kunnen omgaan met dat gevoel. Je moet het een plaats kunnen geven.

Veel hangt natuurlijk af van je persoonlijkheid. Ben je, of is je partner, van karakter iemand die vlug jaloers is. En daarop nogal vrij uitbundig kan reageren? Dan spreekt het voor zich dat swingen niet meteen aan jullie besteed zal zijn. Je moet deze gevoelens dus echt goed onder controle hebben, met andere woorden, jaloezie kunnen plaatsen.

Zoals eerder gezegd is praten, communicatie, zéér belangrijk. Op het moment dat er zich iets voordoet maar ook achteraf. De dag nadien jullie, al dan niet opwindend, avontuurtje eens bespreken is volgens ons o zo belangrijk.

Jaloezie tijdens de seks

Wanneer je seks hebt met een ander koppel of een andere man of vrouw kan de jaloezie ook plots de kop opsteken. Ik denk dat dit bij elke swinger zo is. Zeker bij startende swingers. Hier komt ook vertrouwen winnen bij kijken. Vertrouwen winnen van je partner. Net daarom zijn afspraken zo belangrijk. Wanneer iedereen zich netjes aan de afspraken houdt zal het vertrouwen vanzelf komen.

Swingen en jaloezieSpecifiek wanneer er sprake is van partnerruil met penetratie, full PR zoals men soms zegt, moet je extra voorzichtig zijn in het begin. Een penetratie is “invasief”. In alle betekenissen van het woord. Beginnende swingers raden we aan niet meteen over te gaan tot penetratie met een andere partner. Je partner zien gemeenschap hebben met iemand anders, zien penetreren of gepenetreerd worden is héél intensief. Zoiets moet je op voorhand bespreken. Onthoud ook dat er een groot verschil is tussen fantasie en werkelijkheid. Vooral op het moment van de penetratie kunnen er dus jaloerse gevoelens ontstaan.

Ook hier is afspraken maken belangrijk. Spreek bijvoorbeeld een teken af dat het allemaal goed is, of net niet goed is. Je een beetje jaloers voelen is zeker ok, maar verberg het niet! Het is helemaal goed achteraf tegen je partner te zeggen dat het een beetje moeilijk lag. Aan jou om te bepalen of je ermee verder kan. Kan je dat niet? Laat een volledige partnerruil dan niet meer toe de volgende keer. Respecteer het gevoel van je partner dus.

Hoe gaan jullie ermee om?

Ook hier zijn er af en toe gevoelens die moeten geplaatst worden. We bespreken altijd alles goed af op voorhand, wat wel kan en wat niet. Onze afspraken delen we ook telkens mee aan de derde partner (of koppel). Zodat het op voorhand duidelijk is wat er voor ons kan. Daar bovenop komen natuurlijk ook de afspraken van het koppel, of van de man/vrouw.

Na een eerste afspraak, en daarom moet er niets steeds seksuele gemeenschap geweest zijn. Bespreken we alles eens samen. Hoe voelen we onszelf bij die persoon. Het lijkt allemaal vrij technisch wanneer het hier zo beschreven staat. Maar voor ons is het een vrij normaal natuurlijk proces bijna. En zo gaan we door na elke afspraak. Indien de regeltjes veranderen dan deel je dat ook mee aan iedereen.

Een belangrijk punt is dat iedereen zich goed voelt bij die persoon of koppel. Alle 3 of 4 hoofden moeten in dezelfde richting staan. De “klik” moet er voor iedereen zijn. Als die er niet is is de kans groot dat jaloezie ook de kop opsteekt. Respecteer de mening van je partner. Nee is nee, hoe jammer je dat zelf ook kan vinden. Teveel duwen in een richting die je partner niet wenst is nefast voor je relatie!

Tot slot enkele tips

  • Jaloers zijn is ok. Dat mag en kan, het is wat jij voelt. Verberg ze echter niet! Swingen en je soms wat jaloers voelen is helemaal geen probleem.
  • Bespreek wat je voelt met je partner
  • Stel je partner gerust
  • Hou jullie aan de regels
  • Sta niets toe waar je zelf niet 100% achter staat
  • Vertel het ander koppel, man of vrouw wat jullie regels zijn
  • Bespreek telkens ook achteraf hoe het was, wat jij voelde
  • Durf nee zeggen!
  • Ge niet pushen, als je partner nee zegt, is het nee!

We hopen jullie geholpen te hebben met deze blog. Heb je zelf tips, of heb je nog vragen? Stel ze gerust in de reacties hieronder.

Swinger Datingsite
Share.

About Author

Wij zijn een koppel swingers, of toch een koppel die er een zoektocht naar doet. Stap voor stap ontdekken we deze wereld stap voor stap verleggen we onze grenzen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.