Swingen en emoties

0

Gisteren zaten we beide aan tafel en waren voor de zoveelste keer ons laatste feestje aan het napraten. Hoe leuk en gezellig we het wel niet vonden, toen merkte ik plots op. Weet je wat ik onderschat heb? Mijn vrouw antwoordde spontaan, “De emoties”.

We hadden er eigenlijk nooit bij stil gestaan, inderdaad dom van ons, maar swingen brengt emoties met zich mee. Dat kan gaan van verliefdheid tot jaloezie, het kan allemaal, we hebben binnen het wereldje al de wildste verhalen gehoord en gelezen. Gelukkig hebben we met geen enkele van eerder vermelde emoties te maken na ons laatste avontuur. Zoals S me onlangs zij bij een bezoek, verliefdheid heb je niet in de hand. Maar wanneer je daar mee te maken hebt bij het swingen kan je best stoppen.

Maar gelukkig hadden we daar niet mee te maken, nee onze emoties waren van een geheel ander kaliber. Eerder euforie, enthousiasme, de dag nadien, na ons eerste avontuur waren we super enthousiast. Alles was zo aangenaam verlopen, we hadden geen spijt en S en S zochten de dag nadien meteen ook zelf contact, dus spijt hadden ze ook niet. We wouden het meteen overdoen, net zoals ons eerste club bezoek die wel goed was verlopen. De dag nadien wouden we direct terug gaan, uit enthousiasme, omwille van het plezier dat we gehad hadden. Maar dat gaat niet zo wanneer je een avontuur hebt met een ander koppel.

We wisten eigenlijk met ons enthousiasme geen blijf en emotioneel begin je je vragen te stellen, allerhande vragen. Uiteindelijk stelden we ons de vraag of we niet beter wat afstand zouden nemen, gewoon alles even laten berusten en onze vreugde wat laten bekoelen. Nee nee dat doen we niet, het zou misschien nefast zijn voor onze vriendschap die we nog steeds koesteren als goud en trouwens wat afstand nemen zou ons toch nooit lukken.

DSC_1839.NEF-1Het is dus belangrijk je emoties in de hand te houden zeker die eerste keer, iets wat wij niet gedaan hebben en wat een grote les is geweest (of nog steeds is eigenlijk). Je moet weten dat we een zoektocht van 5 jaar achter de rug hebben waarvan de laatste 2 jaar bestaat uit clubbezoeken zonder persoonlijk contact. De laatste maanden hadden we voor het eerst in 5 jaar een goed persoonlijk contact met een “openminded” koppel. Al die opgekropte verlangens en fantasieën van de laatste 5 jaar vonden de laatste maand een uitweg. Ik bekijk het als een orgasme van emoties en verlangens, alles komt tot een climax, een hoogtepunt op een moment dat we het niet verwachtte. Probeer dan maar eens je emoties in de hand te houden en niet overenthousiast te reageren. Niet eenvoudig, neem dat van ons aan, net als de eerste keer, goede, seks. Je kan er niet genoeg van krijgen en je wil blijven gaan, je wil dat die nacht niet stopt, maar ooit, ooit komt er een einde aan. En dan wens je dat die nacht snel weer een vervolg krijgt, maar dat is echter niet mogelijk, niet wanneer jij dat wenst, dat is als je met twee bent. Stel je voor wat het is wanneer je met 4 bent.

Gelukkig spreken we over, laat het ons zo noemen, positieve emoties. We hebben geen spijt, zijn niet jaloers en al zeker niet verliefd. Gelukkig maar, want wanneer je daarmee zou geconfronteerd worden is het beter te stoppen. Met alles, zelfs met swingen. Neem je tijd om je emoties te verwerken en geef ze een plaats, ga je na je eerste avontuur niet gaan opdringen bij het andere koppel, neem de tijd om alles te laten bezinken. Ga er ook niet van uit dat er na die eerste keer of zelfs na een tiende keer een vervolg komt. Laat het gewoon op je afkomen, wat komt dat komt. Zeker wanneer je een vriendschapsband hebt met het andere koppel.

Bij thuisdate’s ligt het waarschijnlijk nog allemaal anders. Je hebt namelijk geen emotionele of vriendschappelijke band met het andere koppel, maar eerlijk gezegd is dat niet ons ding. Een koppel die je niet kent bij jou thuis uitnodigen voor een avondje swingen, echt spontaan vinden wij dat niet, je spreekt al af om seks te hebben met elkaar, nee geef ons maar een avond die uit de hand kan lopen met vrienden maar evengoed niet uit de hand kan lopen. We nemen het zoals het komt en als het niet komt dan is dat maar zo, vriendschap op de eerste plaats. zo is dat.

Swinger Datingsite
Delen >

Over auteur

Wij zijn een koppel swingers, of toch een koppel die er een zoektocht naar doet. Stap voor stap ontdekken we deze wereld stap voor stap verleggen we onze grenzen.

Laat weten wat jij vindt

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.