Swingen begint steeds meer bespreekbaar te worden, het taboe vervaagt stilaan maar toch zijn er nog heel wat misverstanden. Misverstanden waar we zelf mee geconfronteerd werden en feiten die we kunnen meegeven uit eigen ervaring. We overlopen enkele feiten, misverstanden en mythes over swingen of onze levensstijl.

1) Ondanks wat men meestal denkt zijn swingers geen lelijke en dikke mensen van laag sociaal niveau. Neen swingers heb je in alle maten vormen en uit alle lagen van de maatschappij, van het perfecte maatje 36 tot de iets grotere maten. Swingers respecteren ook elkaar om wie ze zijn en hoe ze zijn. Men zegt wel eens dat er meer respect is voor de medemens of voor de vrouw in een parenclub dan in een discotheek. En geloof ons uit ervaring weten we ook dat het werkelijk zo is.

2) Het is niet omdat een koppel swingt dat het koppel met eender wie in bed duikt of met eender wie seks heeft. Neen integendeel zelfs, swingers zijn zeer kieskeurig. Ze kiezen hun bedpartners meestal op voorhand zeer zorgvuldig uit. Een vrouw die swingt is bijvoorbeeld niet makkelijker in bed te krijgen dan een ander. Omgekeerd kan ook natuurlijk, er zijn swingers die makkelijk een bedpartner kiezen, maar dat zijn eerder uitzonderingen.

3) Swingers zijn geen nymfomanen, mensen met een ongelooflijke lust in seks. Het is niet zo dat swingers meer dan drie keer per dag seks moeten hebben. De meeste swingers hebben een gewoon seksleven, met een standaard drie tot vier keer seks per week. Meer of minder kan ook natuurlijk ūüėČ

4) “Swingen” wil niet zeggen vrij om seks te hebben met eender wie of eender hoe. Neen, swingende koppels hebben onderling duidelijke¬†afspraken, wat wel en niet mag. Veel vrijgezellen denken soms onterecht “Hmm swingers, waar en wanneer kunnen we eens van bil gaan?”. Nope sorry, weg die illusie. Neen, wordt je door een swingend koppel uitgenodigd op een avondje uit, heb dan respect voor het koppel en dring je niet op. Wacht op initiatief van het koppel, het is een eer wanneer¬†ze je toelaten in hun liefdesspel, heb respect!

5) Swingen is niet alleen iets voor de oudere generatie, in tegenstelling tot wat men meestal denkt zitten parenclubs niet vol oudere koppels. We zouden zelfs durven zeggen dat meer en meer jongeren naar parenclubs gaan. Zelfde verhaal bij daten, op B4dating is de groep 25 tot 35 jarige koppels goed vertegenwoordigd. Hiermee willen we trouwens niet zeggen dat 35 plussers “oud” zijn, we bedoelen dit louter indicatief.

6) Swingen is niet altijd een grote orgie! Vaak gaat het er liefdevol en vriendschappelijk aan toe. Soms kom je wel eens een orgie tegen maar vaak zijn die op voorhand aangekondigd op een speciaal daarvoor georganiseerde evenement.

7) Veel mensen of koppels zijn opzoek naar een trio. Onthoudt¬†dat er zoiets is als vraag en aanbod. Er zijn veel koppels die opzoek gaan naar een dame om een trio mee te doen. Jammer genoeg overstijgt de vraag het aanbod, denk dus niet dat je snel een vrouw zal vinden om een trio¬†te doen. Sorry, alweer een illusie armer…

Tenslotte vergeet niet dat swingers meestal zeer selectief zijn, ze nodigen niet zomaar iemand uit om seks te hebben vaak wordt er lang over nagedacht wie er thuis wordt uitgenodigd. Websites als afspraakjes.com zijn te vermijden vanwege de vele fakers. Indien je opzoek bent naar een koppel of wanneer je als koppel opzoek bent naar een date kan je je beter wenden tot de betalende dating  sites zoals B4dating en SDC.

Heb jij nog opmerkingen of tips? Reageren kan onder dit artikel!

Swinger Datingsite
Delen >

Over auteur

Wij zijn een koppel swingers, of toch een koppel die er een zoektocht naar doet. Stap voor stap ontdekken we deze wereld stap voor stap verleggen we onze grenzen.

Laat weten wat jij vindt

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.